Pyszne kanapki 3a
- Szczegóły
- Opublikowano: 02-05-16
- Autor: Wanda Szczesna
18 kwietnia uczniowie klasy 3a, w ramach promocji zdrowego żywienia, samodzielne przygotowali pyszne śniadanie z przyniesionych ze sobą produktów.
Dzieci dobrze wiedzą, że aby przystąpić do działań kulinarnych, należy dokładnie umyć ręce. Uczniowie przypomnieli sobie zasady bezpieczeństwa, których należy przestrzegać podczas posługiwania się nożem, po czym wszyscy przystąpili do przygotowania stanowisk pracy i zabrali się do pracy. Można śmiało powiedzieć, że zadanie wykonali doskonale. Kanapki były nie tylko smaczne i zdrowe, ale też pięknie ozdobione. Okazało się też, że dzieci jednak lubią warzywa, a najlepiej smakują kanapki wykonane własnoręcznie, dlatego nawet największe niejadki zjadały swoją porcję z apetytem.
Przy robieniu kanapek trzecioklasiści kształcili odpowiednie nawyki żywieniowe, dbałość o higienę podczas sporządzania posiłków oraz rozwijali kreatywność i wyobraźnię.