Smacznie, zdrowo, kolorowo w kl. II d

  • Drukuj

foto 20Uczniowie klasy II d poznawali i doskonalili podstawowe zasady zdrowego odżywiania się.  Planowali posiłki, układali dzienny jadłospis zgodny z piramidą żywieniową. Zaglądali do książek kucharskich, poradników kulinarnych.

Wskazywali na korzyści płynące ze zdrowego odżywiania się. Omówili zasady higienicznego przygotowywania posiłków oraz kulturę ich spożywania. Następnie z produktów hojnie przygotowanych przez rodziców wykonywali wiosenne kanapki. Wyglądały apetycznie! Skusili się na nie nawet uczniowie innych klas.

foto 01.jpgfoto 02.jpgfoto 03.jpgfoto 04.jpgfoto 05.jpgfoto 06.jpgfoto 07.jpgfoto 08.jpgfoto 09.jpgfoto 10.jpgfoto 11.jpgfoto 12.jpgfoto 13.jpgfoto 14.jpgfoto 15.jpgfoto 16.jpgfoto 17.jpgfoto 18.jpgfoto 19.jpgfoto 20.jpg


AdmirorGallery 4.5.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.